Címlap Képviselő testület Közérdekű közlemények Elkészült a településképi arculati kézikönyv (TAK) és településképi rendelet (TVR)

Elkészült a településképi arculati kézikönyv (TAK) és településképi rendelet (TVR)

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS!

Elkészült a településképi arculati kézikönyv (TAK) és településképi rendelet (TVR)

 

Ezúton tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy Önkormányzatunk – a településkép védelméről szóló 2016. évi LXXIV. törvénynek megfelelően, és a település építészeti karakterének minőségi alakulása érdekében – elkészítette a településképi arculati kézikönyvét és a településképi rendeletét.

A településképi rendelet (TKR) tartalmazza a településképre vonatkozó előírásokat. A 314/2012. (XI. 8.) Korm. rendeletnek megfelelően a teljes közigazgatási területre készülő településképi rendelet szakmai megalapozására településképi arculati kézikönyv (TAK) készült.

A TAK a jogszabályok útvesztője helyett röviden, lényegre törően, és mindenki számára érthető módon mutatja be közösségünk környezetalakítással kapcsolatos elvárásait, valamint a településen belül jól elkülönülő egyes településrészek arculati jellemzőit és értékeit. Áttekinthető rajzok és fényképek segítségével illusztrálja a követendő példákat, a településképhez illeszkedő építészeti elemeket, számba véve városunk építészeti értékeit, hagyományait, táji- és természeti értékeit, az évezredek alatt kialakult regionális sajátosságokat. Elsősorban a lakosság és az építkezni vágyók tájékoztatását segítő, szemléletformáló kiadvány, de haszonnal forgathatja mindenki, aki érdeklődik városunk építészeti öröksége és jövője iránt.

A településképi rendelet a TAK, mint szakmai alátámasztó dokumentum alapján készült el.

A településképi rendelet az építési tevékenységgel érintett építmények településképhez való illeszkedését biztosító anyaghasználatára, tömegformálására, homlokzati kialakítására és a zöldfelületek kialakításának módjára vonatkozik. A településszerkezet, táji környezet, jellemző településkarakter vagy egyéb helyi adottság szerint eltérő, településképi szempontból meghatározó területeket határol le.

Rendelkezik a Településképi véleményezési eljárásról (TKV), szabályozza a Településképi bejelentési eljárást (TKB), valamint a Településképi kötelezést (TKK).

 

A településképi eljárásokkal kapcsolatosan érdeklődni lehet:

-                a Szalaszendi Közös Önkormányzati Hivatalban a jegyzőnél (telefon: 46/470-101/25, email: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. ), valamint

-                a település polgármesterénél  (polgarmester@szalaszendonkorm.t-online), illetve a település főépítészénél  ( e-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. )

 

Letölthető dokumentmok:

Települési Arculati Kézikönyv (TAK)

Településképvédelmi rendelet (TVR)

 

Szennyvízberuházás

Elektronikus ügyintézés

Hirdetések
Kiemelt weblapok:
"Adj vért és ments meg három életet!"
Évente közel fél millió önkéntes embertársunk, önzetlen segítségét várják beteg embertársaink.
Letölthető weblap sablonok
A weblapsablonok.com weboldal egy kiemelt forrása a színvonalas minőségű weboldal sablonoknak.
Magyar Vöröskereszt
Adományozzon a Magyar Vöröskeresztnek!
Keresőszolgálat
A Vöröskereszt segítséget nyújthat Önnek családtagjai keresésében.
Hitel ügyintézés
Túl magas a havi törlesztőrészelet? Pénzre van szüksége? Váltsa ki meglévő magas kamatozású hitelét!
IT-NAV Hungary
Honlapszerkesztés Weblapkészítés, akár díjmentesen is! Kereső marketing, tárhely, tejleskörű szolgáltatás!