Címlap

Polgármesteri hírlevél

Tisztelt Hölgyem/ Uram !

Szeretném Önt - e hírlevél keretein belül-  a falu életét, mindennapjait befolyásoló történésről tájékoztatni.

Mint ismert Ön előtt, Önkormányzatunk elkötelezett Szalaszend külső megjelenésének, megítélésének   javításában.

Ezen cél elérése érdekében  az Önkormányzat Képviselő-testülete megalkotta a köztisztaság fenntartásáról szóló rendeletét, melynek értelmében Szalaszend közigazgatási területén  található lakások, nem lakás céljára szolgáló építmények, beépítetlen ingatlanok tulajdonosai, használói kötelesek az ingatlant a szeméttől, gyomtól, gaztól megtisztítani, és a folyamatos tisztánbtartásról gondoskodni.
Ahhoz, hogy a településkép javuljon, a mindennapok szebb környezetben teljenek, a gondozatlan, romos,gazos ,elhanyagolt ingatlanokat rendben kell tartani.

Május-június hónapokban nagyon sok elhanyagolt ingatlan tulajdonosának, használójának küldtem ki figyelem-felhívó levelet, figyelmeztetve az érintetteket  a köztisztasági rendelet  betartására, függetlenül attól, hogy  Szalaszenden laknak-e vagy sem.
Sokan ennek hatására rendbe tették az ingatlanokat, vannak azonban olyanok, akik ezt a felhívás ellenére nem tették meg.

Szalaszend Község Önkormányzata Képviselő-testülete rendeletet alkotott a közterület-használat rendjéről, a közösségi együttélés egyéb szabályairól, valamint az ebtartás szabályairól. Néhány jellemző kitételt írnék le ezzel kapcsolatban:
-    a közterület rendeltetéstől eltérő használata engedélyhez kötött, díjköteles. A közterület-használati engedély kiadása Önkormányzati hatáskör, melyet a Községházán kell kérelmezni.
-    tilos: játszótérre állatot bevinni, a játszótéri eszközöket rendeltetésüktől eltérő módon használni, kutyát a település belterületén póráz nélkül futtatni, sétáltatni, utcabútoron, lépcsőn, támfalon,pihenésre szolgáló eszközön gördeszkázni, görkorcsolyázni, rollerezni, stb.
-    tilos közterületen szeszes italt fogyasztani.
-    tilos továbbá közkifolyóról locsolni, járművet mosni, építkezéshez vizet vételezni.
-    tilos a lakóövezetben hétköznapokon 21.órától 05 óráig, pihenő és ünnepnapokon 21.órától 07.óráig motoros fűkaszával, motoros fűrésszel, kerti traktorral tevékenykedni, zajt kelteni.
-    tilos a falu belterületén a támadó, kiszámíthatatlan természetű kutyát póráz és szájkosár nélkül futtatni, sétáltatni.

A Képviselő-testület fenti rendeletei teljes terjedelmében megtalálhatóak Szalaszend Község internetes honlapján, vagy áttanulmányozhatóak nyomtatott formában  a községháza ügyfélvárójában.

A köztisztasági, közterület-használati, a közösségi együttélés egyéb szabályairól valamint az ebtartás szabályairól alkotott rendeletek  betartása, betartatása érdekében  a Szalaszendi Közös Önkormányzati Hivatal , szervezeti egységeként működő KÖZTERÜLET-FELÜGYELETI szolgálatot hozott létre, közterület felügyelővel.
A Közös Önkormányzati Hivatal közterület-felügyelője Vidákovics Roland.

E rendeletek megszegőivel  szemben közigazgatási bírság szabható ki, melynek összege 150.000 ft-ig terjed.
A közigazgatási bírság kiszabásának lehetősége  2016.július 1-én lép hatályba.

Valószínűleg tapasztalta, hogy  a közfoglalkoztatási programjainkban járda felújítás és temető kerítés építés, parkoló-építés , ravatalozó-felújítás zajlik. Még e programokban, egy következő ütemben  buszmegálló felújítás fog történni. A programok megvalósítása bizonyos kényelmetlenségekkel járhat, ezért a türelmét, megértését kérjük.

Bízom benne, hogy amint ezek a munkálatok elkészülnek, szebb, komfortosabb lesz Szalaszend.

Önkormányzatunk törekszik a közbiztonság, a vagyonbiztonság növelésére, a településkép folyamatos javítására. Néhány intézményünknél kamerákat helyeztünk el, megakadályozandó a rongálásokat, lopásokat. El kell mondani, hogy a sportöltözőt néhányan folyamatosan rongálják, a kihelyezett virágokat ellopják, a cserjéket letörik. A kamerák felvételei alapján megtesszük a szükséges intézkedéseket.

A fenti célok, rendeletek Szalaszend és lakosai nyugalmát, közbiztonságát, vagyonbiztonságát szolgálják.
Kérem, ezek megvalósításához támogató együttműködését.

Szalaszend 2016. június.

További tevékenységéhez erőt és egészséget kívánok:
dr. Tóth István
polgármester

 

Szennyvízberuházás

Elektronikus ügyintézés

Hirdetések
Kiemelt weblapok:
"Adj vért és ments meg három életet!"
Évente közel fél millió önkéntes embertársunk, önzetlen segítségét várják beteg embertársaink.
Letölthető weblap sablonok
A weblapsablonok.com weboldal egy kiemelt forrása a színvonalas minőségű weboldal sablonoknak.
Magyar Vöröskereszt
Adományozzon a Magyar Vöröskeresztnek!
Keresőszolgálat
A Vöröskereszt segítséget nyújthat Önnek családtagjai keresésében.
Hitel ügyintézés
Túl magas a havi törlesztőrészelet? Pénzre van szüksége? Váltsa ki meglévő magas kamatozású hitelét!
IT-NAV Hungary
Honlapszerkesztés Weblapkészítés, akár díjmentesen is! Kereső marketing, tárhely, tejleskörű szolgáltatás!